Petra & Sanna

Petra

Olen pienestä saakka ollut kiinnostunut ja innostunut luonnon, eläinten, kasvien, ihmisten ja solujen toiminnasta; niistä tapahtumista, jotka vaikuttavat ilmiöiden ja ylipäätään elämän taustalla. Lukioaikana minulla oli mielessä useita jatko-opiskeluvaihtoehtoja: halusin lähteä opiskelemaan psykologiaa, teoreettista filosofiaa, biologiaa ja lääketiedettä. Vietin tuolloin paljon aikaa lueskellen lääketieteen alan julkaisuja, jolloin innostuin kovasti lääketieteestä, ja lääkärin ammatista tuli unelmani.

Lääketieteellisessä tiedekunnassa lastentautien opintojakso oli lempikurssini. Minulla ei vielä tuolloin ollut omia lapsia, mutta huomasin nauttivani kaikkein eniten työskentelystä lasten kanssa. Vakavia ja vaikeitakin asioita pystyi käsittelmään ilon ja leikin kautta. Ja työskentelyäni helpotti ja tuki se, että lapset elävät aina tässä hetkessä, koko ajan läsnä. Sain tehdä lastenlääketieteen syventävät opintoni lasten syöpätautien osastolla, ja olen ollut kiitollinen saadessani myöhemminkin sairaalaurallani tehdä työtä myös syöpälasten parissa. Lääkäriksi valmistuttuani hakeuduin nopeasti erikoistumaan lastenlääkäriksi. 

Erikoistumisaikana minusta tuli kolmen lapsen ja samalla monikkoperheen äiti. Omat lapseni ovat olleet elämäni suurimpia opettajia ja mitä suurin onnen ja kiitollisuuden aihe. Vauva-ja pikkulapsivuodet ovat nyt takana ja opettelen elämään ja kasvamaan kolmen teinin kanssa. 

Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kokenut tärkeänä kohdata kaikki perheet ja lapset yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Opiskelen jatkuvasti lisää elämän ja tieteen eri osa-alueilta. Innostun ja kiinnostun kovasti uusista asioista, kokemuksista, tutkimuksista, innovaatioista. Easykidin avulla toivon saavani jakaa jotain kokemuksistani ja oppimastani sekä auttaa lapsia ja lapsiperheitä voimaan parhaiten.

 Petra

Sanna

Minulla oli lapsena haave – tulla lastenhoitajaksi. No ei tullut. Tai toisaalta tuli. Minusta tuli viiden lapsen äiti. Innostus ja kiinnostus lasten ja nuorten hyvinvointiin on ollut niin pitkään, kun vain voin muistaa. Sairaanhoitajaksi valmistuin vuonna 1997 – sillä vuosikurssilla ei valitettavasti ollut mahdollisuutta syventyä lasten ja nuorten terveyteen. Varsinaisen sairaanhoitajakoulun jälkeen kävin vuoden kestävän ensihoitotyön erikoistumisopinnot. Sairaanhoitajan työtä olen tehnyt pääasiassa päivystys- ja ensiapupoliklinikalla sekä pari vuotta keuhkosairauksien osastolla. Valtavan innostavaa ja antoisaa työtä, jota arvostan paljon.

Ensimmäisellä ja toisella lapsellani oli koliikkivaivaa, johon auttoi vyöhyketerapia. Neljännen lapsen syntymän jälkeen huomasin opiskelevani vyöhyketerapeutiksi, ajatuksena auttaa koliikkivauvoja ja heidän perheitään. Nykyisin työnkuva on laajentunut koliikkivaivoista ja koliikista monenlaisiin lasten ja nuorten ongelmiin ja perheiden pulmatilanteisiin. Ravitsemukseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin olen perehtynyt vuodesta 2011 lähtien. Omien lasten iho-, suolisto-, allergia – ja uniongelmat sekä käyttäytymisen pulmatilanteet ja niiden helpottuminen, ovat olleet suurena motivaattorina selvittää asioiden taustoja, tutkia ja ihmetellä tätä ihmisen hienoa kokonaisuutta ja sitä, miten siihen voi vaikuttaa eri keinoin. Uskon vahvasti, että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus – siksi haluan olla auttamassa heitä ja heidän perheitä koko sydämestäni.

Sanna